Begeleiding Astma Medicatie

 

 

 

 

Begeleiding Astma Medicatie

Veel patiënten met astma gebruiken hun medicatie niet zoals het zou moeten, vaak zonder het te beseffen. Ze gebruiken een verkeerde techniek of puffen niet trouw. Hierdoor gaat er geneesmiddel verloren en werkt het niet goed, met meer klachten tot gevolg.

Voortaan bieden wij als apotheker een nieuwe dienst aan. Patiënten die starten met een astmabehandeling hebben recht op een gratis begeleidingsgesprek.

We overlopen samen de verschillende medicijnen die je neemt en wat hun rol in de behandeling is. We bekijken stap voor stap het gebruik van het inhalatietoestel en de belangrijkste aandachtspunten. Indien gewenst kan je de puffer uittesten, we hebben in de apotheek een toestel om de juiste inhalatietechniek in te oefenen.

Vanaf januari 2017 mogen we deze gratis dienst ook aanbieden aan chronische patiënten bij wie de astma niet onder controle is.  Indien je in de afgelopen vier weken ’s nachts kortademig was of meer dan 2 x per week je crisismedicatie (zoals bv. Salbutamol puffer) nodig had, is je astma niet onder controle.

 

Back to top