Nieuws

02/06/2018 | categorie: Algemeen

Een goede inhalatietechniek, niet zo eenvoudig…

Gebruik je dagelijks een puffer of heb je er eentje op zak voor noodgevallen?  Een goede inhalatietechniek is niet eenvoudig.  Afhankelijk van het type puffer, verschilt de manier van inhaleren.  Zo moet je bij een turbohaler krachtig, snel en diep inademen, terwijl je bij een dosisaerosol beter langzaam en rustig inhaleert.  In de apotheek hebben we een toestel om de verschillende technieken aan te leren.  Bij aflevering van een puffer zullen we de juiste techniek samen met jou overlopen en geven we een instructieblad mee naar huis.  Op onze website vind je bovendien van elke puffer een duidelijk instructiefilmpje.

De Belgische Vereniging voor Pneumologie (BVP-SBP) heeft nu ook de app “My Puff” ontwikkeld waar je informatie over je puffer kan terugvinden.  Deze app is beschikbaar voor iOS en voor Android.

Ondervind je moeilijkheden bij het gebruik van je puffer?  Kom langs in de apotheek, we helpen je graag verder!

 

Back to top