Nieuws

09/03/2018 | categorie: Diensten Informatie

Jodiumtabletten als voorzorgsmaatregel bij nucleair ongeval

jodiumtabletten

Bij een nucleair ongeval kan radio-actief jodium vrijkomen. Wanneer je lichaam dit opslaat, verhoogt het risico op het ontwikkelen van kanker.  Dit kan je voorkomen door op het juiste moment jodiumtabletten in te nemen.

Deze tabletten werden tijdens een overheidscampagne in 2011 uitgedeeld. Op de verpakking van de tabletten staat de productiedatum, niet de vervaldatum.  De tabletten die je in 2011 hebt gekregen, zijn nog bruikbaar.

Heb je nog geen jodiumtabletten in huis? Kom ze dan in de apotheek ophalen met je identiteitskaart.

Opgelet: jodiumtabletten werken enkel wanneer je ze op het juiste moment inneemt en zijn vooral zinvol voor baby’s, kinderen en zwangere vrouwen. Gebruik ze nooit op eigen initiatief maar wacht de instructies van de overheid af.

Meer lezen

 

 

Back to top