Nieuws

18/11/2016 | categorie: Informatie

Antibiotica: gebruik ze goed en enkel als het moet!

Antibiotica antibiotica_geknipt_1helpen niet bij virussen zoals griep, verkoudheid, keel- en oorontstekingen.  Ook de meeste bacteriële infecties genezen vaak spontaan na enkele dagen. Je eigen afweersysteem doet het werk en dat is nog altijd de beste oplossing.

Wanneer je arts het nodig vindt en je antibiotica voorschrijft, is het erg belangrijk om ze correct te gebruiken. Respecteer de dosering en stop niet vroeger, ook niet als je je beter voelt! Alleen door de behandeling nauwkeurig te volgen, ben je zeker dat alle bacteriën vernietigd worden.

Door het overmatige en niet correcte gebruik van antibiotica krijgen bacteriën de kans om resistentie te ontwikkelen. Deze bacteriën worden ongevoelig voor antibiotica. Zo kunnen ernstige ziektes niet meer doeltreffend behandeld worden.

www.gebruikantibioticacorrect.be

 

Back to top